Komkommersoep met feta

Ingrediënten

4 personen
  • preiwitten 2
  • komkommers 1
  • munt (vers) 2 takjes
  • aardappelen 2
  • feta (blok) 100 g
  • boter 2 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water) 1 L
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de ongeschilde komkommer doormidden, schraap er de pitjes uit met een lepel en snij in grove stukken.
  3. - Snij de preiwitten eerst doormidden en daarna in grove stukken.
  4. - Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  5. - Verkruimel de feta.
  6. - Hak de blaadjes munt grof.
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken preiwit 5 min.
  2. 2 Voeg de stukken komkommer en de blokjes aardappel toe en overgiet met de bouillon. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  3. 3 Mix de soep fijn en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met de verkruimelde feta en de grofgehakte muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vetten 13.9 g
Koolhydraten 16.2 g
Eiwitten 6.4 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
+6 maanden
Bereiding (25 min.)
1 Snij 40 g ongeschilde komkommer in blokjes.
2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de komkommer samen met 75 g preiwit (diepvries) eventjes stoven. Voeg 2,5 dl water toe en laat 20 min. sudderen.
3 Mix de soep en kruid lichtjes met peper.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER