Komkommerspread

Lunch minder dan 30 min. 4 porties

Ingrediënten

  • komkommers 1
  • limoenen 1
  • bieslook 10 sprietjes
  • knoflook 1 teentjes
  • macadamianoten 120 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Rasp het vruchtvlees en doe in een vergiet. Duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  2. 2 Pers de limoen (u hebt 2 eetl. sap nodig). Doe samen met de macadamianoten, het gepelde knoflook, het bieslook, de olijfolie en de helft van de geraspte komkommer in een hoge maatbeker of de blender. Mix fijn en kruid met peper en zout.
  3. 3 Meng er de rest van de geraspte komkommer onder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kCal
Koolhydraten 3.7 g
Vezels 3.1 g
Vetten 25.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER