Konijn à la bourguignonne

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • konijnenbouten (beenhouwerij) 4
  • gerookte spekblokjes 250 g
  • zilveruitjes (diepvries) 150 g
  • champignons 250 g
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 3 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • cognac 0.5 dl
  • rode wijn 1 L
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Leg de stukken konijn in een grote schotel en overgiet met cognac, rode wijn, tijm en laurier. Laat minstens 2 u marineren.
  2. - Snipper de look fijn.
Bereiding (1 u 15 min., de dag voordien + 15 min., de dag zelf)
  1. De dag voordien (1 u 15 min.)
  2. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de look glazig.
  3. Voeg de spekblokjes toe en bak 1 à 2 min. Voeg ook de champignons en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat 3 min. mee bakken. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. Dep het gemarineerde konijn droog en kleur langs alle kanten bruin in een kookpot met 2 eetl. boter. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Bestrooi het konijn met 2 eetl. bloem en roer goed om. Overgiet met de marinade, dek af en laat 1 u garen op een zacht vuurtje.
  6. Voeg het gebakken spek, de champignons en zilveruitjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.
  7. De dag zelf (15 min.)
  8. Verwarm het stoofpotje gedurende 15 min. op een zacht vuurtje.
Afwerking

Verdeel de konijnenstukken over de borden en lepel er de saus over. Lekker met aardappelbolletjes en gebakken witloof of gekookte prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 783 kCal
Koolhydraten 6.1 g
Vezels 57.2 g
Vetten 36.9 g
Tip

U kan de diepgevroren zilveruitjes van Ringis vervangen door uitjes op azijn (bokaal). Laat de uitjes uitlekken en spoel af onder water. Laat 24 u marineren in melk om de scherpe smaak te verminderen. Voor u de uitjes toevoegt in stap 2, haalt u ze uit de melk, spoelt u ze af onder water en dept u ze droog.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER