Konijnenstoofpotje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • konijn in stukken (beenhouwerij) 1
  • champignons 300 g
  • uien 2
  • droge witte wijn 0.5 flessen
  • boter 80 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • tijm (gedroogd)
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (± 1 u 30 min. – de dag voordien)
  1. Laat de stukken konijn korsten in de hete boter en de olijfolie (7 à 8 min. op een hevig vuur).
  2. Doe de grof gesneden uien bij het konijn. Kruid met peper en zout, tijm en laurier. Verwarm de witte wijn, giet over de stukken konijn en flambeer (weg van de dampkap!).
  3. Dek de pan af en laat 1 u sudderen op een matig vuur.
  4. Voeg daarna de in schijfjes gesneden champignons toe, meng goed en laat nog 10 min. meestoven. Zet koel weg.
Afwerking

de dag zelf

Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst of gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kCal
Koolhydraten 1.7 g
Vezels 51.5 g
Vetten 49.6 g
Tip

Voor DIEPVRIESVLEES

- Voorbereiding: laat de stukken konijn oppervlakkig ontdooien, zodat u de stukken van elkaar kunt losmaken.

- Stap 4: laat in totaal 20 min. langer stoven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER