Konijntajine met abrikozen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • konijn in stukken (beenhouwerij) 1
  • raapjes 4
  • gedroogde abrikozen 200 g
  • gedroogde vijgen 100 g
  • uien 2
  • groentebouillon 0.5 L
  • olijfolie 2 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • gemberpoeder 1 mespunten
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de rapen in stukken en de uien in halvemaantjes.
Bereiding (1 u. 30 min., 1 dag voordien + 15 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Bak het konijn met de uien goudbruin aan alle kanten.
  2. Bestrooi met bloem en laat nog even bakken. Giet er de bouillon bij en voeg de kruiden toe. Dek af en laat 1 u. sudderen op een laag vuur.
  3. Voeg de abrikozen, de vijgen en de stukken raap toe. Laat nog een kwartier sudderen. Zet dan koel weg.
Afwerking

Verwarm de stoofpot 15 min. op een zacht vuur. Serveer met couscous of natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kCal
Koolhydraten 26.3 g
Vezels 46.7 g
Vetten 27.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER