Koninginnenhapje met gamba’s en fijne groenten

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bladerdeegpasteitjes 4
  • middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries) 12
  • groentereepjes (diepvries) 150 g
  • gerookte spekblokjes 50 g
  • kippenbouillon 1.5 dl
  • lichte room 1.5 dl
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Dompel de diepgevroren gamba’s ± 2 min. in een kom heet water zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Dep ze droog.
Bereiding (15 min.)
  1. Breng 1,5 dl kippenbouillon aan de kook en doe er de diepgevroren juliennegroenten en de blokjes gerookt spek bij.
  2. Laat gedurende 10 min. zachtjes koken. Voeg er dan de gepelde gamba’s aan toe en laat nog 3 min. verder koken.
  3. Giet er de room bij, breng weer aan de kook en bind met instantsausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in een hete oven (200 °C).
Afwerking

Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kCal
Koolhydraten 16 g
Vezels 12.7 g
Vetten 18.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER