Koninginnenhapje met kip

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 600 g
  • champignons 250 g
  • 5 soepgroenten (diepvries) 1 koppen
  • kippenbouillon 1 L
  • citroenen 0.5
  • eidooiers 1
  • boter 4 eetl.
  • bloem 3 eetl.
  • tijmtakjes (gedroogd) 1
  • laurier 1 blaadjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • bladerdeegpasteitjes 4
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Breng de kippenbouillon aan de kook met de diepgevroren soepgroenten, tijm en laurier. Laat 5 min. doorkoken en leg er dan de kipfilet in. Laat afgedekt op een zacht vuur gaar worden (15 à 20 min.).
  2. - Smelt 1 eetl. boter (niet kleuren) en stoof er de in vieren gesneden champignons in gedurende 5 min. Besprenkel met citroensap, peper en zout.
Bereiding (25 min.)
  1. Snij het gekookte kippenvlees in stukjes. Bewaar het kookvocht voor de saus.
  2. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en roer er 3 eetl. bloem door (1). Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt (2).
  3. Roer de eierdooier los met een lepel saus en voeg bij de saus. Voeg de blokjes kippenvlees en de uitgelekte champignons toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even doorwarmen.
  4. Intussen hebt u de bladerdeegpasteitjes 4 min. verwarmd in de hete oven (200 °C).
Afwerking

Vul de pasteitjes met de vol-au-vent en serveer met rijst, gekookte aardappelen of frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 496 kCal
Koolhydraten 20.1 g
Vezels 40.6 g
Vetten 27.9 g
Tip

MICROGOLFOVEN (700 W)
(1) Laat de boter onafgedekt smelten (30 sec. op volle kracht). Roer er de bloem door en zet 30 sec. op volle kracht.

(2) Leng al roerend aan met 2 dl gezeefd kookvocht en zet 1 à 2 min. op volle kracht. Herhaal dit tot de saus klaar is.



Voor DIEPVRIESVLEES

Voorbereiding: laat het kippenvlees niet ontdooien. Laat 25 à 30 min. garen.

- Nog lekkerder, maar iets meer werk: gebruik naast de kipfilets ook kippendijen in de plaats van enkel filets. Na het koken haalt u het vlees van de beentjes en u snijdt het in stukjes. Kippendijen zijn sappiger en hebben iets meer smaak dan borstfilets.
- Wilt u het helemaal volgens de regels van de kunst? Gebruik dan een soepkip en laat ze lang genoeg koken, tot het vlees loskomt van de beenderen.
- Samen met de champignons en het kippenvlees kunt u ook nog een kopje gekookte gehaktballetjes bij de saus doen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER