Aardappelen

Aardappelsoorten

De onderstaande aardappelsoorten zijn verkrijgbaar in je Colruyt-winkel. Ontdek in het schema voor welke bereidingen ze het meest geschikt zijn.

Nicola

Nicola is een veel voorkomende variëteit met een dunne, heldere schil en geel vruchtvlees. Deze aardappelsoort past in heel wat bereidingen, wat ook meteen haar succes in de keuken verklaart.

Franceline

Franceline is een aardappel met stevig vruchtvlees en een fijne textuur. Ze valt op door haar helderrode schil en is heel geschikt om te stomen.

Charlotte

De charlotte is herkenbaar aan haar langwerpige vorm en wordt veel gegeten in onze streken. Ze heeft een dunne schil en stevig vruchtvlees. Daardoor behoudt de aardappel zijn vastheid, ook na het koken.

Laurette

De laurette is een vastkokende aardappel met een smeuïge notensmaak. Deze soort heeft een homogene vorm, een fijne textuur en een dunne schil. Daarom hoef je ze niet te schillen. 

Corne de gatte

Deze aardappelsoort wordt sinds enkele jaren opnieuw meer geteeld. Dankzij haar fijne textuur en stevig vruchtvlees is ze ideaal om in de schil te bereiden.

Belle de fontenay

De belle de fontenay heeft een regelmatige vorm, gelig
vruchtvlees en een typische, delicate smaak met nootaroma. Die dankt ze aan de specifieke samenstelling van de bodem in de streek van Orléans. Deze vastkokende aardappel is geschikt om te bakken of om in een salade te verwerken.

Krielaardappelen

Krieltjes zijn kleiner dan de andere aardappelsoorten, waardoor ze ideaal zijn om gerechten mee te versieren. Ze zijn ook lekker gekookt in de schil en ze passen perfect bij barbecue.

Bintje

Het type bintje is ideaal om frietjes van te maken. Deze soort behoort dan ook tot een van de meest geteelde in België. Het bloemige vruchtvlees van de aardappel is bovendien heel geschikt voor puree.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER