Bloemkool: lentegroente

  • Bloemkool is een populaire lente- en zomergroente, die geteeld wordt in volle grond. Ze behoort tot dezelfde familie als broccoli.
  • Verse bloemkool is wit en stevig. Haar bladeren hebben een frisse, groene kleur en zijn knapperig. De roosjes moeten mooi op elkaar aansluiten. Bloemkool is heel rijk aan vezels en is een bron van kalium. Ze bevat vrij veel vitamine C.
  • Je kan bloemkool koken, stomen, bakken of rauw eten. Ze is een veelzijdige groente en is lekker in soepen, waterzooi, stoofpotjes, wokschotels, quiches, ovenschotels, met of zonder witte saus. Ook heerlijk rauw bij het aperitief met een dipsausje.
  • Bloemkool kan je max. 1 week bewaren in de koelkast. Stop ze in een open plastic zak, zodat ze niet uitdroogt.

Recepten

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top