Lente-ui: lentegroente

  • Lente-uitjes, ook bekend als bosui (of in de volksmond pijpajuin), behoren tot dezelfde familie als prei, knoflook en bieslook.
  • De stengels van bosjes lente-ui moeten er diepgroen en gaaf uitzien. Verwijder gewoon de wortel aan de onderkant. Snij een klein stukje van het bovenste groen en snij ze in kleine ringen.
  • Lente-uitjes zijn rauw lekker in salades. In warme bereidingen zijn ze heerlijk in soepen, omeletten en Aziatische gerechten. Ze zorgen ook voor een frisse kleurtoets. Stoof of bak de lente-uitjes niet te lang, want dan gaat de lekkere smaak verloren.
  • Lente-uitjes blijven op hun best op een koele, donkere en droge plaats, het liefst buiten de koelkast. Je kan ze ongeveer 1 week bewaren.

Recepten

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top