Radijzen: lentegroente

  • Radijzen behoren tot de koolgewassen en zijn verwant aan mosterdplanten. Er zijn verschillende soorten: rond, langwerpig, helderrood, rood-wit tot roze en geheel wit.
  • Radijzen koop je per bosje. Let erop dat ze er fris en stevig uitzien met frisgroen loof. Radijzen zijn net zoals alle andere groenten rijk aan vezels. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine C.
  • Om radijzen schoon te maken snij je alleen het loof en het worteltje onderaan weg. Schillen hoeft niet. Neem enkel de radijzen die je nodig hebt van het loof. Zo blijven de overige radijzen langer vers.
  • Bewaar zeker het loof van de radijzen! Dat is lekker in pesto en salade. Of voeg het toe aan een soep, smoothie of omelet. Het loof is nogal pittig, dus gebruik met mate.
  • Radijzen kan je tot vijf dagen bewaren in een gesloten plastic zak in de koelkast. Als de radijzen slap aanvoelen, leg ze dan even in ijskoud water. Niet te lang: hoe meer water ze opzuigen, hoe minder smaak.

Recepten

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top