Soep

Klassieke soep

Met ons basisrecept maak je snel en makkelijk een lekkere groentesoep. Eens je dat onder de knie hebt, worden andere klassiekers als tomatensoep en uiensoep een fluitje van een cent.

Snel soep maken

Om een klassieke soep te maken, heb je niet veel nodig:

  • 1 L groente- of kippenbouillon
  • 2 stengels selder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 600 à 800 g groenten naar keuze.
  • Voor een dikkere soep laat je het best 1 of 2 aardappelen meekoken.

Snij de groenten in kleine stukken. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller ze gaar zijn. Stoof ze in boter of olie. Voeg de bouillon toe, dek af en laat 20 à 25 min. pruttelen op een zacht vuur. Mix de soep. Voor een fluweelachtige soep giet je ze na het mixen door een zeef.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER