Vergeten groenten

Rammenas

Zwarte radijs

De rammenas is groter dan de klassieke radijs en zijn schil is zwart. Ook al is de smaak wat zachter, toch blijft ze pikant.

Rammenas is heerlijk rauw, gestoofd of gebakken. Voor je deze groente eet, moet je ze wel schillen.

Bij Colruyt vind je rammenas van eind september tot eind februari.

Lekker gestoofd in een beetje boter of olijfolie, met een fijngesnipperd teentje knoflook.

Laura, kookteam Lekker Koken

Rauw

Geraspte rammenas is een mooie afwerking voor je soepen (vooral Aziatische soepen), wokgerechten en pasta’s.
In schijfjes is rammenas lekker op een boterham met verse kaas, of in een gemengde salade.
Probeer rammenas in staafjes met een dipsaus op basis van yoghurt en verse kruiden.

Stoven of bakken

Stoof blokjes rammenas en giet er eventueel wat verse room bij op het einde. Om te variëren kan je de blokjes bakken in wat olijfolie met een geplet teentje knoflook, peper en zout.
Net zoals wortelen, wittekool en raapjes zijn blokjes rammenas heel geschikt voor al je wokbereidingen.
Samen met andere groenten kan je rammenas verwerken in een sudderpotje.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER