Aardpeer

  • Deze groente heeft een smaak die dicht aanleunt bij die van artisjok en schorseneren, met een kleine notentoets.
  • Dit knolgewas lijkt op een grillige paarse aardappel. De schil is dan wel redelijk stevig, Toch kan aardpeer zowel geschild als ongeschild gegeten worden. Heb je ze geschild, besprenkel ze dan met wat citroensap of azijn zodat het vruchtvlees niet verkleurt. Aardpeer is beschikbaar van midden oktober tot eind april.
  • Aardpeer kan je rauw eten, bakken, roosteren, frituren en koken.

Rauw

Schil de aardperen en rasp ze voor in een salade, eventueel gecombineerd met wortelen. Lekker met een dressing met verse kruiden (platte peterselie, bieslook). De subtiele nootsmaak past heel goed bij witte of vette vis (zalm, tonijn) en gevogelte.

Bakken

Kook de aardperen eerst 5 à 10 min. in lichtgezouten water en snij daarna in schijfjes. Bak goudbruin in boter of olie en kruid met peper en zout. Werk af met fijngesnipperd bieslook of peterselie.

Roosteren

Snij de aardperen in blokjes of schijfjes en leg in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal 30 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

Frituren

Bak heel fijne schijfjes aardpeer 1 min. in een friteuse op 180 °C. Laat uitlekken en bestrooi de aardpeerchips met paprikapoeder, kerriepoeder of ras el hanout.

Koken

Kook de aardperen 10 à 15 min. in lichtgezouten water. Plet eventueel tot een puree, met of zonder aardappelen.

 

Kookfilmpje: aardpeer

Koken, bakken, frituren: met aardpeer kan het allemaal. Bekijk hier hoe je deze vergeten groente klaarmaakt.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top