Koolraap

Koolraapjes lijken goed op de gewone rapen. Het vruchtvlees is zacht en aromatisch.

Hoe groter de koolraap, hoe krachtiger zijn smaak. Koolraapjes maak je het best geschild klaar. Bij Colruyt zijn de koolrapen beschikbaar van oktober tot maart.

Rauw

Geraspt is koolraap verrassend lekker in een salade, met wortelen en geraspte appel. Ideaal bij vis of kip.

Gestoofd

Snij koolraapjes in blokjes of staafjes en stoof ze in een beetje boter of olie. Kruid met peper en zout. Als extraatje kan je ze op smaak brengen met tijm of sinaasappelzeste.
Deze groente past heel goed bij stoofvlees van rund, varken of in combinatie met een hammetje.
Ook overheerlijk met stukjes gebakken appel.

Gekookt

Kook blokjes koolraap in lichtgezouten water en plet ze tot puree. Voeg wat boter, verse room en peper en zout toe. Je kan deze puree van raapjes combineren met geplette aardappelen of wortelen. Serveer met lamsvlees of worst.

 

Geroosterd

Snij de koolraapjes in blokjes. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. Leg de blokjes koolraap in een ovenschaal, met of zonder andere groenten zoals bv. pastinaak. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om je gerecht te karamelliseren. Zet de schaal 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens een gratin met koolraapjes: snij de raapjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal. Kruid elke laag met peper en zout. Overgiet met verse room en strooi er parmezaan, paneermeel en nootjes boter over. Zet de ovenschotel 45 min. in een voorverwarmde oven. Een feestgerecht voor bij gebraden of gegrild vlees.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top