Rammenas

De rammenas is groter dan de klassieke radijs en zijn schil is zwart. Ook al is de smaak wat zachter, toch blijft ze pikant.

Rammenas is heerlijk rauw of gekookt. Voor je deze groente eet, moet je ze wel schillen. Rammenas is beschikbaar vanaf eind september tot eind februari.

Rauw

Geraspte rammenas is een mooie afwerking voor je soepen (vooral Aziatische soepen), wokgerechten en pasta’s.
In schijfjes is rammenas lekker op een boterham met verse kaas, of in een gemengde salade.
Probeer rammenas in staafjes met een dipsaus op basis van yoghurt en verse kruiden.

 

Gestoofd of gebakken

 Stoof blokjes rammenas en giet er eventueel wat verse room bij op het einde. Om te variëren kan je de blokjes bakken in wat olijfolie met een geplet teentje knoflook, peper en zout.
 Net zoals wortelen, wittekool en raapjes zijn blokjes rammenas heel geschikt voor al je wokbereidingen.
 Samen met andere groenten kan je rammenas verwerken in een sudderpotje.

Blijf op de hoogte

Rode Prijzen, talrijke kortingen en inspiratie, ook in je mailbox.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

My Colruyt app

Onze app om je boodschappen nóg makkelijker voor te bereiden.

Download de app

Vragen?

We helpen je graag verder met al je vragen, suggesties of klachten.

Geef het snel door

Partner services

back to top