Vergeten groenten

Schorseneren

Subtiele winterasperges

Schorseneren hebben een subtiele smaak die lijkt op die van asperges of artisjok. Ook hun crèmekleur en langwerpige vorm doen denken aan asperges. Vandaar dat ze ook wel winterasperges worden genoemd.

Schorseneren zijn rijk aan ijzer, fosfor en vezels.

Ze passen goed bij lamskoteletten, varkensvlees engehaktbereidingen.

Traditioneel worden schorseneren geserveerd met bechamelsaus of een saus met blauwgeaderde kaas. Maar ze zijn ook heel lekker in soep of in een gerecht met wortelen.

Sophie, kookteam Lekker Koken

Koken

Schil de schorseneren met een dunschiller van de voet naar de top. Leg ze meteen in een kom water met een scheutje azijn en citroensap. Zo behouden ze hun witte kleur.
Kook ze in een mengeling van water en melk. De melk kan je daarna gebruiken als basis voor een bechamelsaus. Of kook ze in water met een scheutje azijn en stoof ze daarna in wat boter. Voeg eventueel een beetje rietsuiker toe en laat karamelliseren.  

Stoven

Stoof de ongekookte, geschilde schorseneren in een beetje boter, samen met wat spekblokjes. Voeg een scheutje water toe en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.  

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER