Wild

Everzwijn

Stevig en mager wildvlees

Het everzwijn is een voorouder van het varken. Het vlees is steviger en magerder dan varkensvlees.

Everzwijnen eten zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Daardoor heeft het vlees een herkenbare wildsmaak.

Het vlees wordt licht rosé gegeten.

Everzwijn is lekker met kruiden als tijm en rozemarijn en bij zoete smaken zoals uienkonfijt of appelen met veenbessen. Groenten zoals knolselder, witloof, rodekool of groenekool zijn ideale begeleiders.

Laura, kookteam Lekker Koken

Baktijden

  • Everzwijnengebraad (beenhouwerij)
    Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg het gebraad in een ingevette ovenschaal. Zet ± 40 min. in een voorverwarmde oven, op 200 °C.
  • Everzwijnenragout (beenhouwerij)
    Dep het vlees goed droog. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg fijngesnipperde ui en knoflook toe en overgiet met vocht (bv. bouillon, wijn, bier …). Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Voeg eventueel stukken groenten toe en laat nog 30 min. garen.
  • Bereide everzwijnenragout (beenhouwerij)
    Verwarm 5 à 7 min. in de microgolfoven op 800 W of in een kookpot op een zacht vuur.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER