Wild

Ree

Fijn wildvlees

Reeën voeden zich met noten, paddenstoelen en takjes. Hun vlees heeft een heel fijne, minder uitgesproken wildsmaak.

Ree wordt rood tot rosé gegeten.

Ree is heerlijk met herfst- en wintergroenten zoals rapen, wortelen, knolselder, groenekool en spruiten.

Sophie, kookteam Lekker Koken

Baktijden

  • Reemedaillon (beenhouwerij)
    Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak ± 10 min. aan beide kanten goudbruin.
  • Reeragout (beenhouwerij)
    Dep het vlees goed droog. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de ragout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg fijngesnipperde ui en knoflook toe en overgiet met vocht (bv. bouillon, wijn, bier …). Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Voeg eventueel stukjes groenten toe en laat nog 30 min. garen.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER