Koolvis op z'n oosters

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • koolvisfilets 'filet pur' (diepvries) 4
  • venkelknollen 2
  • citroenen 1
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • kokosmelk 1.65 dl
  • gember 5 cm
  • koriander 1 takjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Thaise rijst 250 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Schil de gember en rasp fijn. Knijp de gember uit en vang het sap op (± 1 eetl.)
  2. - Snij de citroen in schijfjes.
  3. - Snipper de korianderblaadjes fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. Schik de diepgevroren koolvisfilets op een rooster dat boven een brede kookpan past.
  2. Kruid lichtjes met peper en zout. Leg op elk stuk vis een schijfje citroen en bestrooi met koriandersnippers.
  3. Breng de witte wijn en het gembersap aan de kook in de kookpan en leg het rooster erop. Dek af en laat de vis gaar stomen gedurende ± 15 min.
  4. Haal het rooster met vis weg. Laat het kookvocht inkoken tot de helft. Doe er de kokosmelk bij, laat nog 2 min. verder inkoken en bind heel lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Dien op met Thaise rijst (kooktijd: zie verpakking) en gestoomde venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kCal
Koolhydraten 55.3 g
Vezels 41.1 g
Vetten 10.1 g
Tip

Gestoomde venkel
Snij de venkelknollen in vier en stoom ze boven lichtgezouten water of in de stoomkoker gedurende ± 20 min. Kruid lichtjes met peper en zout.

Stomen
Bij het stomen liggen de ingrediënten (meestal vis of groenten) letterlijk in de 'stoom' van een kokende vloeistof, meestal water. In die stoom worden de groenten, vis, enz. gaar. De voordelen van stomen zijn talrijk. Groentjes behouden hun frisse kleur, vorm, authentieke smaak en vitamines. Ook vis behoudt zijn originele structuur en smaak. Stomen is bovendien erg geschikt als u lichter wil koken: er komt helemaal geen vetstof aan te pas.
Met geurige kruiden of andere ingrediënten kan u extra smaaktoetsen geven. Ook met de kookvloeistof kan u experimenteren: wijn of bouillon i.p.v. water geeft meteen een heel andere smaak aan uw gerecht.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER