Koude erwtensoep met spinazie

Vlees minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 200 g
  • bladspinazie (diepvries) 100 g
  • tuinkruidenbouillon 0.5 L
  • olijfolie 0.5 dl
  • lichte room 2 dl
  • dragon (gedroogd) 2 koffiel.
  • peper en zout
  • Voor de afwerking:
  • gekookte ham 2 sneden
  • avocado's 1
  • citroensap 0.5 eetl.
  • zure room 2 eetl.
  • paprikapoeder 1 mespunten
  • peterselie (vers)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met 2 eetl. zure room en 0,5 eetl. citroensap. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Smeer een dunne laag van het avocadomengsel op de 2 sneden gekookte ham en rol ze strak op. Laat in de koelkast opstijven.
  2. - Hak de peterselie fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. Breng 0,5 L bouillon met fijne tuinkruiden aan de kook. Doe er de diepgevroren erwtjes bij. Kruid met 2 koffiel. dragon, peper en zout.
  2. Breng opnieuw aan de kook, dek af en laat 15 min. sudderen.
  3. Voeg de diepgevroren spinazieblaadjes toe en laat nog 10 min. koken.
  4. Mix de soep heel fijn. Laat volledig afkoelen.
  5. Meng 1/2 dl olijfolie en 2 dl lichte room. Doe dit mengsel bij de koude soep en klop goed op.
  6. Haal de rolletjes ham uit de koelkast en snij in reepjes van ongeveer 1 cm.
Afwerking

Giet de koude soep in diepe borden en werk af met reepjes gevulde ham. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kCal
Koolhydraten 8.2 g
Vezels 10.3 g
Vetten 32.9 g
Tip

U kan de gevulde hamrolletjes vervangen door 100 g gekookte Seafood cocktail (diepvries)

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER