Krabflan met tomatencoulis

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 gerechtjes

Ingrediënten

  • krab (blik) 190 g
  • tomaten 2
  • room 1 dl
  • boter 1 eetl.
  • eieren 2
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (25 min. + afkoelen)
  1. Meng in een kom het krabvlees, de eieren en de room, en kruid naar smaak met peper en zout. Beboter 4 individuele kommetjes en vul met de krabmix. Zet de kommetjes in een grote ovenschotel met water in. Zet 20 min. in een op 160 °C voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
  2. Mix ondertussen de volledige tomaten met de witte wijnazijn, de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout. Lepel wat saus op een bordje en plaats de krabflan in het midden (keer de kommetjes gewoon om op de bordjes).
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kCal
Koolhydraten 2.6 g
Vezels 9.5 g
Vetten 18.7 g
Tip

Deze maxihapjes zijn eigenlijk minigerechtjes: ze zijn minder geschikt bij het aperitief, maar passen volledig in een uitgebreide hapjesavond.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER