Kriekenstrudel met marsepein

Dessert minder dan 30 min. 4 porties

Ingrediënten

  • bladerdeeg (diepvries) 1 plakken
  • ontpitte noordkrieken (bokaal) 175 g
  • amandelpoeder 1 eetl.
  • instantsausbinder 1 koffiel.
  • eieren 1
  • suiker 1 koffiel.
  • kaneel 0.3 koffiel.
  • Voor de vulling:
  • marsepein 60 g
  • amandelschilfers 3 eetl.
  • suiker 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien op kamertemperatuur.
  2. - Laat de noordkrieken goed uitlekken.
  3. - Rooster de amandelschilfers kort goudbruin zonder vetstof, in de wok of een pan met antiaanbak-laag.
  4. - Verkruimel de marsepein. Schep er de geroosterde amandelschilfers en 2 eetl. suiker onder.
Bereiding (15 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  1. Schik het deeg op een bakplaat. Strooi het amandelpoeder uit over de helft van het deeg (in de lengte). Maak insnijdingen in de andere kant van het deeg: om de 2 cm een insnijding van 7 à 8 cm.
  2. Roer de instantsausbinder door de uitgelekte krieken. Meng met het marsepein-mengsel en verdeel over het amandelpoeder op het deeg.
  3. Maak de randen van het bladerdeeg vochtig met wat water en plooi dicht. De helft met de inkepingen ligt nu bovenaan. Druk alle randen goed tegen elkaar.
  4. Roer het ei los en strijk er de strudel mee in.
  5. Meng 1 koffiel. suiker met de kaneel en strooi over het deeg.
  6. Schuif gedurende 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Verdeel de strudel in porties en serveer koud of lauwwarm. Geef er eventueel een bolletje vanilleroom-ijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kCal
Koolhydraten 42.6 g
Vezels 8.1 g
Vetten 21.8 g
Tip

Strudel
De strudel is van oorsprong een beroemd Weens gebak, een neefje van de Turkse baklava, ooit bedacht door… een Hongaar. Letterlijk betekent strudel ‘draaikolk’. De meest bekende strudel is ongetwijfeld de appelstrudel met kaneel en rozijntjes, maar in Oostenrijk worden ook hartige strudels gebakken. De originele strudel wordt gemaakt met een zeer dun, uitgerokken deeg, maar het resultaat met kant-en-klaar bladerdeeg is beslist de moeite waard… en heel snel klaar!

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER