Krieltjesbrochette met ansjovis

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 hapjes

Ingrediënten

  • citroensap 1 eetl.
  • dille 0.5 plantjes
  • krielaardappelen 12
  • sjalotten 1
  • ansjovisreepjes in olijfolie (blik) 12
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. - Pluk de dille van de takjes.
  3. - Snipper de sjalot fijn.
  4. - Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Kook de krielaardappelen 15 min. In licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij daarna in de breedte in 2.
  2. 2 Meng de olijfolie met het citroensap, de honing, de sjalot en de dille.
  3. 3 Meng de dressing onder de krielaardappelen.
  4. 4 Steek een half krieltje op een brochettestokje. Vouw een ansjovisreepje dubbel en prik het ook op het brochettestokje. Eindig met een half krieltje. Maak zo 12 brochettes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kCal
Koolhydraten 10.1 g
Proteins 1.9 g
Fat 2.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER