Krokante citroentaart

Dessert meer dan 60 min. 8 punten

Ingrediënten

  • citroenen 2
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • boter 125 g
  • eieren 2
  • gecondenseerde, gesuikerde melk (tube) 340 g
  • speculaas 125 g
  • petit-beurrekoekjes 125 g
  • rietsuiker 25 g
  • natriumbicarbonaat voor voeding (baksoda) 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. (15 min. + 20 min. in de koelkast, 15 min. + 20 min. in de koelkast)
  2. - Verkruimel de speculaas en de petit-beurrekoekjes heel fijn. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol over rolt. U kan de koekjes ook mixen in een keukenmachine.
  3. - Smelt de boter in een pannetje en meng onder de koekjes.
  4. - Verdeel de koekjesmengeling over een springvorm (Ø 24 cm), druk goed aan en zet 20 min. in de koelkast.
  5. - Rasp intussen de schil van de onbehandelde citroen. Pers de 3 citroenen.
Bereiding (10 min. + 15 min. in de oven + 1 u. in de koelkast)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de eieren met de gecondenseerde melk, het citroensap, de zeste, het natriumbicarbonaat en de rietsuiker. Meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de koekjesbodem.
  3. Bak de taart 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Laat daarna minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kCal
Koolhydraten 51 g
Proteins 7.4 g
Fat 22.5 g
Tip

- U kan de taart voor het bakken eventueel afwerken met een laagje meringue. Klop daarvoor 3 eiwitten samen met 1 snufje zout en 1 zakje vanillesuiker stevig op. Verdeel de meringue mooi over de taartvulling en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Vervang de citroenen door limoenen. Die geven een meer aromatische smaak aan deze taart. Zowel de hoeveelheden als de bereidingswijze blijven dezelfde.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER