Krokante kipfilets met pittig kervelsausje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets Val Dieu met vel (beenhouwerij) 4
  • gerookt spek 4 sneetjes
  • kervel (diepvries) 1 bolletjes
  • kruidenkaas 100 g
  • droge witte wijn 1 dl
  • boter 2 eetl.
  • mosterd 1.5 koffiel.
  • peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Smeer een ovenschotel in met 1 eetl. boter. Leg de kipfilets erin met de velkant naar boven.
  2. - Maak het vel wat los van het vlees en leg er een sneetje spek tussen. Leg het vel weer op het vlees en kruid met peper.
Bereiding (10 min. + 30 min. in de oven)
  1. Strijk het vlees in met 1 eetl. boter en schuif de schotel in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat 15 min. bakken.
  2. Giet de witte wijn over het vlees en dek de schotel af. Laat nog 15 min. verder bakken.
  3. Haal uit de oven. Giet het braadvocht in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de mosterd toe, de diepgevroren kervel en de kruidenkaas. Laat even doorkoken tot de saus lichtjes gebonden is.
Afwerking

Dien op met sla en frietjes, of met boontjes en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 358 kCal
Koolhydraten 1.3 g
Vezels 40.9 g
Vetten 19.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER