Krokante kippenreepjes met citroengrasdip

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenescalopes (beenhouwerij) 1
  • lente-uitjes 2
  • citroengras 1 stengels
  • verse kaas 200 g
  • eieren 1
  • panko (Japans paneermeel) 3 eetl.
  • rijstolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de kippenescalopes in fijne reepjes.
  3. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. - Snipper het citroengras fijn en mix of stamp het fijn tot een pasta.
  5. - Klop het ei los.
Bereiding (15 min.)
  1. Meng de verse kaas met de citroengraspasta en de fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Wentel de kippenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko.
  3. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes gaar en aan alle kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Serveer de krokante kippenreepjes met de citroengrasdip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 125 kCal
Koolhydraten 5.8 g
Vezels 11.7 g
Vetten 6.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER