Krokante zalmfilet met zachte mieriksaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atlantische zalmhaasjes (diepvries) 4
  • kervel (diepvries) 2 porties
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • eidooiers 2
  • lichte room 2 dl
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • mierikswortel met room (bokaal) 2 eetl.
  • paneermeel 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper het bieslook fijn.
  2. - Laat de kervelbolletjes ontdooien.
  3. - Strijk een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie.
Bereiding (5 min. + 35 min. in de oven)
  1. Meng de eidooiers met het paneermeel, de boter, de kervelbolletjes en 1 eetl. mierikswortel.
  2. Strijk het mengsel over de zalmhaasjes en leg in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Schuif gedurende 30 à 35 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
  3. Laat de room in een steelpannetje tot de helft inkoken. Haal van het vuur en meng er 1 eetl. mierikswortel en het fijngesnipperde bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking

Schik een zalmhaasje op elk bord en lepel er de mieriksaus rond. Dien op met puree of gekookte aardappelen en prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kCal
Koolhydraten 8.6 g
Proteins 33.9 g
Fat 45.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER