Huisgemaakte kroketten

Bijgerecht 22 stuks

Ingrediënten

  • zachtkokende aardappelen 1 kg
  • boter 1 eetl.
  • arachideolie 1 eetl.
  • eieren 1
  • paneermeel 1 koppen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding
  1. Kook ± 1 kg geschilde bloemige aardappelen gaar. Giet af en laat nog even goed opdrogen op het vuur.
  2. Draai de aardappelen door de roerzeef en roer er 1 eetl. boter (op kamertemperatuur) door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er 1 eidooier onder. Laat wat afkoelen.
  3. Rol kroketjes van de bereiding.
  4. Klop het eiwit van 1 ei goed los met 1 eetl. arachideolie (of andere olie met neutrale smaak) en laat even rusten.
  5. Haal de kroketjes eerst door het geklopte eiwit en dan door paneermeel.
  6. Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast. Indien u ze niet voldoende lang laat rusten, zullen ze openbarsten bij het
  7. frituren. Dek de kroketjes niet of heel losjes af om condensatie te vermijden.
  8. Bak de kroketjes op hoge temperatuur (+/- 180°C).
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kCal
Koolhydraten 10 g
Proteins 1.4 g
Fat 6.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER