Kruidenvelouté met mantelschelpnoten

Schaal- en schelpdieren minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mantelschelpnoten (diepvries) 200 g
  • venkelknollen 1
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • basilicum (vers) 6 blaadjes
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • kervel 6 takjes
  • uien 1
  • lichte room 2 dl
  • boter 1 eetl.
  • eidooiers 1
  • bloem 1 eetl.
  • kippenbouillon 1 L
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.
  3. - Verwijder de buitenste bladeren van de venkel, snij de knol in 2 en daarna in grove stukken. Hou enkele takjes venkelgroen apart als garnituur.
  4. - Snij de ui in stukken.
Bereiding (40 min.)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de
  2. stukken venkel en ui 2 min. op een matig vuur.
  3. Bestrooi met de bloem en meng dooreen.
  4. Leng aan met de kippenbouillon en breng aan de kook. Dek af en laat de groenten 25 min. gaar worden.
  5. Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
  6. Klop de eidooier los samen met de room en zet koel weg.
  7. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de ontdooide mantelschelpnoten 1 min. aan beide kanten. Kruid met peper en zout en neem de pan van het vuur.
  8. Mix de soep heel fijn en breng nog even aan de kook. Verlaag daarna het vuur.
  9. Doe er de fijngehakte kruiden bij en mix opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Meng de eidooier met de room onder de soep en
  11. laat doorwarmen, zonder te laten koken.
Afwerking

Schik de gebakken mantelschelpnoten in het midden van diepe borden en schep er de veloutésoep rond. Garneer met wat venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 219 kCal
Koolhydraten 8.3 g
Vezels 8.5 g
Vetten 16.8 g
Tip

Serveer deze veloutésoep als aperitiefsoepje. Voorzie daarvoor 12 à 15 soepkommetjes. Steek er net voor het opdienen een stukje grissini in als versiering.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER