Kruidig kippenstoofpotje met auberginepuree

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hele dijen van braadkip (beenhouwerij) 4
  • aubergines 2 kg
  • citroenen 1.5
  • platte peterselie 2 takjes
  • knoflook 2 teentjes
  • bloem 1 koffiel.
  • arachideolie 8 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • saffraan 1.5 bolletjes
  • gemberpoeder 1 koffiel.
  • piment d'espelette (poeder) 1 snuifjes
  • grof zeezout
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. (10 min. + 30 min. uitlekken)
  2. - Schil de aubergines met een dunschiller. Laat telkens een streep schil staan (voor een zebra-effect). Snij in de lengte in 2 en dan in dikke plakken. Bestrooi met het grove zeezout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet. Spoel onder water en dep droog.
  3. - Snipper intussen het knoflook en de platte peterselie fijn.
  4. - Pers de citroenen.
  5. - Meng de bloem met 3 eetl. water.
Bereiding (50 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook 1 min. Voeg de kip en 3 dl water toe.
  2. 2 Meng er het gemberpoeder, de saffraan, de Piment d’Espelette, 1/3 van het citroensap, de platte peterselie en zout onder. Laat 40 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
  3. 3 Verhit intussen 2 eetl. arachideolie in een pan en bak de schijven aubergine 3 min. aan elke kant. Doe dat in 4 porties (voeg telkens 2 eetl. arachideolie toe). Plet met een vork tot een grove puree en breng op smaak met de rest van het citroensap, zwarte peper en zout.
  4. 4 Haal de kip uit de kookpot.
  5. 5 Voeg het bloemmengsel toe aan de kookpot
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kCal
Koolhydraten 15 g
Proteins 40 g
Fat 48.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER