Kruidige couscous met zoete aardappel en aardpeer

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • aardperen 500 g
  • zoete aardappelen 4
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • boter 1 eetl.
  • couscous (tarwegriesmeel) 300 g
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • kikkererwten (bokaal) 340 g
  • groentebouillon 5 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • korianderbolletjes 8
  • laurier 2 blaadjes
  • ras el hanout 1 koffiel.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • gerookt zoet paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • komijnzaadjes 0.3 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (25 min.)
  2. - Schil de zoete aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  3. - Wrijf intussen de ongeschilde aardperen schoon onder koud water en snij in heel fijne schijfjes met een groot, scherp mes of een mandoline.
  4. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  5. - Snipper de uien en het knoflook fijn.
  6. - Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  7. - Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  2. 2 Voeg de schijfjes aardpeer en zoete aardappel toe. Kruid met de komijnzaadjes, de geplette koriander, de kurkuma, het paprikapoeder, de laurierblaadjes, peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.
  3. 3 Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, de geroosterde amandelschilfers en de ras el hanout onder.
  4. 4 Roer de kikkererwten onder het groentestoofpotje en laat nog even opwarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kCal
Koolhydraten 96 g
Proteins 18.3 g
Fat 17.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER