Kruidige kippenpilons met champignons en rijst

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenpilons (beenhouwerij) 8
  • grotchampignons 750
  • lente-uitjes 3
  • kervel 0.5 bosjes
  • knoflook 1 teentjes
  • room 1 dl
  • Thaise rijst 250 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  2. - Snij de grotchampignons in 4 of 6.
  3. - Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (Voorbereiding (10 min.))
  1. Bereiding (30 min.)
  2. 1 Verhit de olijfolie in een hoge braadpan, dek af en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. 2 Voeg de lente-uitjes, het knoflook en de champignons toe aan de kippenpilons. Roerbak 5 min. Overgiet met de room, dek af en laat nog 10 min. sudderen.
  4. 3 Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking

Verdeel de kippenpilons en de groenten over de borden en bestrooi met blaadjes kervel. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kCal
Koolhydraten 50.7 g
Vezels 40.6 g
Vetten 24.1 g
Tip

Baby eet mee
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

1 Snij 100 g grotchampignons in stukjes. Snij 30 g vlees van een kippenpilon en verwijder het vel.
2 Kook de champignons samen met 30 g rijst en 5 takjes verse kervel ± 13 min. gaar in water. Voeg het kippenvlees na 3 min. toe. Giet af.
3 Mix alle ingrediënten en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER