Kruidige tajine met kip en kikkererwten

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenbovenbouten (beenhouwerij) 4
  • koriander 0.5 plantjes
  • uien 1 kg
  • kikkererwten (blik) 400 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • kaneelstokjes 1
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • gemberpoeder 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de uien in 2 en vervolgens in halve ringen.
  3. - Hak de koriander grof.
  4. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (1 u.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot of tajine en bak de uien samen met de kippenbovenbouten 10 min. Roer regelmatig.
  2. 2 Breng op smaak met de kurkuma, het paprika-, komijn- en gemberpoeder. Voeg het kaneelstokje toe en 3/4 van de koriander. Kruid met peper en zout. Overgiet met 5 dl water en laat 40 min. afgedekt sudderen.
  3. 3 Roer er de kikkererwten onder en laat afgedekt nog 10 min. verder garen.
Afwerking

Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kCal
Koolhydraten 25.3 g
Proteins 38 g
Fat 19.3 g
Tip

Peuter eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter.

+ 18 maand
Bereiding (40 min.)

1 Haal na de eerste stap 50 g kip en 100 g ui uit de kookpot.
2 Breng op smaak met een mespunt kurkuma, paprika-, komijn-, gemberpoeder, peper en 2 takjes grofgehakte koriander. Overgiet met 1 dl water en laat 30 min. afgedekt sudderen.
3 Roer er 70 g uitgelekte kikkererwten onder en laat afgedekt nog 10 min. verder garen. Geef er een stukje brood bij.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER