Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • krulsla (Lollo Bionda) 1
  • veldsla 1 bakjes
  • rucola 1 plantjes
  • gerookte spekblokjes 200 g
  • appelen 2
  • komkommers 0.5
  • radijzen 1 bosjes
  • notenmengeling 2 eetl.
  • sjalotten 1
  • citroenen 1
  • rodewijnazijn 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • Luikse siroop 2 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • roze bessen (bokaal) 2 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.
  2. - Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
  3. - Snij de halve komkommer in blokjes.
  4. - Hak de sjalot fijn.
  5. - Snij de radijzen in twee.
Bereiding (8 min.)
  1. Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert. Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken. Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar. Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.
Afwerking

Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op. Luikse salade

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kCal
Koolhydraten 21.2 g
Vezels 13.2 g
Vetten 19.6 g
Tip

Kooktip
Dit slaatje is een uitstekende basis voor een heerlijke maaltijdsalade. Meng er stukjes peer, pruimen, verse kervel, witloof of andere ingrediënten onder. Volg gewoon uw eigen inspiratie en met enkele sneetjes volkorenbrood en verse kaas erbij zet u een originele maaltijd op tafel.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER