Kwarteleitje ‘en cocotte’ met spek en spinazie

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookt spek 8 sneetjes
  • verse spinazie 400 g
  • kwarteleieren 4
  • boter 1 eetl.
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Hak de spinazieblaadjes grof.
  3. - Leg op de bodem van 4 muffi nvormen van een bakvorm telkens 2 sneetjes spek. Zorg ook dat de randen mooi bedekt zijn.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Smelt de boter in een pan en stoof de spinazieblaadjes tot ze geslonken zijn. Laat uitlekken in een vergiet. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
  3. 3 Verdeel de spinazie over het spek en druk goed aan.
  4. 4 Breek een kwarteleitje in elke muffinvorm open en zorg ervoor dat de eidooier heel blijft.
  5. 5 Zet 12 à 14 min. in de voorverwarmde oven tot het eiwit en de eidooier net gestold zijn.
Afwerking

Haal voorzichtig uit de potjes met een lepeltje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kCal
Koolhydraten 1.2 g
Vezels 8.4 g
Vetten 12.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER