Kwartelfilet met saus van witte druiven

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kwartelfilets (diepvries) 1 kg
  • witte druiven 1 trossen
  • droge sherry 1 dl
  • gevogeltefond (bokaal) 200 ml
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • instantsausbinder
  • boter 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien. Zo kan u ze makkelijk scheiden.
  2. - Snij 20 druiven in stukjes en plet ze in een zeef om er zoveel mogelijk sap uit te persen.
  3. - Snij de 10 overige druiven in twee en haal er de pitjes uit met een scherp mesje of een breinaald.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Kleur de kwartelfilets langs beide kanten gedurende 2 min. Blus met 1 dl droge sherry, dek af en laat nog 3 à 5 min. verder gaar worden. Het vlees moet vanbinnen wit zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Haal het vlees uit de pan en hou het warm.
  3. Giet de gevogeltefond in de pan en laat voor 1/3 inkoken. Voeg het druivensap toe en verwarm de halve druifjes in de saus. Bind met wat instantsausbinder en meng er 1,5 eetl. amandelschilfers onder. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Haal de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door.
Afwerking

Schik op elk bord enkele kwartelfilets. Lepel er de saus over en strooi er de rest van de amandelschilfers over. Dien op met verse pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kCal
Koolhydraten 12.8 g
Vezels 56.5 g
Vetten 21.1 g
Tip

Tip

Buiten het druivenseizoen kan u ontpitte druiven uit blik gebruiken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER