Kwartelfilets met tomatensaus, gegrilde asperges en pappardelle

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kwartelfilets (diepvries) 500 g
  • groene aspergepunten 400 g
  • kerstomaten 350 g
  • basilicum 0.5 plantjes
  • pappardelle 400 g
  • sjalotten 2
  • olijfolie 6 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de kwartelfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
  3. - Snij de kerstomaten doormidden en ontpit ze.
  4. - Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
  5. - Hou enkele basilicumblaadjes apart voor de afwerking en scheur de rest in kleinere stukjes.
  6. - Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten 5 min. glazig op een zacht vuur.
  2. 2 Voeg de kerstomaten toe en laat 10 min. verder stoven op een zacht vuur.
  3. 3 Kruid intussen de kwartelfi lets aan alle kanten met de tijm, zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de filets aan beide kanten mooi bruin. Laat daarna nog 5 min. verder garen. Haal uit de pan,
  4. wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  5. 4 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de asperges tot ze mooi gegrild en beetgaar zijn.
  6. 5 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng meteen onder de tomatensaus.
  7. 6 Voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Snij de kwartelfilets in sneetjes en geef er de pasta met tomatensaus bij. Leg er de gegrilde asperges op en werk af met de overgebleven basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kCal
Koolhydraten 77.3 g
Vezels 43.8 g
Vetten 19.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER