Lamsburger met feta en zelfgemaakte hummus

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • burgers in lamskoteletvorm (beenhouwerij) 4
  • tomaten 1
  • ijsbergsla 4 blaadjes
  • citroenen 0.5
  • koriander (vers) 0.3 plantjes
  • knoflook 2 teentjes
  • feta (blok) 100 g
  • Griekse yoghurt 4 eetl.
  • hamburgerbroodjes 4
  • geroosterd sesamzaad 2 eetl.
  • kikkererwten (blik) 310 g
  • olijfolie 7 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.
  3. - Snij de ijsbergsla in reepjes.
  4. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
  5. - Verkruimel de feta.
  6. - Pers 1 teentje knoflook en meng met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Maak de hummus: mix de kikkererwten samen met 1 gepeld teentje knofl ook, de sesamzaadjes, de korianderblaadjes, 5 eetl. olijfolie en het citroensap tot een gladde massa. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  3. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de lamsburgers ± 5 min. aan elke kant.
  4. 4 Verwarm intussen de hamburgerbroodjes 5 min. in de
  5. voorverwarmde oven.
  6. 5 Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de hummus. Leg er telkens 1 lamsburger op en verdeel er 1 eetl. knoflookyoghurt, 2 schijfjes tomaat, wat ijsbergsla en de verkruimelde feta over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kCal
Koolhydraten 45.8 g
Proteins 27.1 g
Fat 39.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER