Lamsfilet met gele paprikacoulis

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsfilets (diepvries) 4
  • gerookt spek 200 g
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 2 eetl.
  • boter 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de paprikacoulis:
  • gele paprika's 1
  • oranje paprika's 1
  • kippenbouillon 1 dl
  • vleesbouillon (pasta) 1 mespunten
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.
  2. - Snij de sneetjes spek in kleine stukjes.
  3. - Snipper de ui fijn.
  4. - Hak het teentje knoflook fijn.
  5. - Maak de paprikacoulis: verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in grote stukken. Breng 1 dl kippenbouillon aan de kook en kook de stukken paprika zachtjes gedurende 10 min. Mix fijn en giet indien nodig door een zeef. Breng op smaak met 1 mespunt vleesextract.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter in een braadpan en bak
  2. de lamsfilets goudbruin gedurende 4 min. aan elke kant.
  3. Zet het vuur lager en laat nog 4 à 5 min. bakken aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  4. Smelt 1 à 2 eetl. boter in de braadpan en bak de stukjes spek gedurende 1 à 2 min. Voeg ook de fijngesnipperde ui en knoflook toe en laat nog 2 min. bakken.
  5. Verwarm ondertussen de paprikacoulis.
Afwerking

Schik op elk bord 1 of 2 lamsfilets en schep er wat van de spekjes bovenop.
U kan het vlees ook in dikke, schuine sneetjes snijden. Lepel er wat paprikacoulis naast en dien op met kroketjes of verse pasta en kleine gegrilde tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kCal
Koolhydraten 3.6 g
Vezels 51.4 g
Vetten 36.3 g
Tip

Kooktip
U kan dit recept ook bereiden met gebraadjes van lamsmanchettes (Colruyt-beenhouwerij of -diepvries-vlees). Strijk ze in met olijfolie en schuif gedurende ± 15 min. in een op
230 °C voorverwarmde oven (25 à 30 min. voor diepgevroren manchettes).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER