Lamskoteletten met ovengeroosterde worteltjes en couscous

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamskoteletten (beenhouwerij) 12
  • wortelen 8
  • citroenen 0.5
  • munt (vers) 3 takjes
  • boter 1 eetl.
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • couscous (tarwegriesmeel) 400 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • cayennepeper 0.5 koffiel.
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. Snij de wortelen in staafjes van 3 bij 1/2 cm.
  3. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
  4. Leg de wortelstaafjes in een ovenschaal en breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, de cayennepeper, de geplette korianderbolletjes, zwarte peper en zout. Meng goed.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Pers de halve citroen.
  6. Hak de muntblaadjes fijn. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (40 min.)
  1. 1 Zet de wortelen 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Roer na ± 15 min. om en verdeel er de pijnboompitten over.
  2. 2 Doe het tarwegriesmeel in een mengkom en giet er 6 dl heet water over. Dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, zwarte peper en zout onder.
  3. 3 Kruid de lamskoteletten aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de koteletten aan elke kant goudbruin (lamsvlees wordt rosé gegeten).
  4. 4 Meng de yoghurt met het citroensap, de fijngehakte munt, zwarte peper en zout.
Afwerking

Dien de lamskoteletten op met de geroosterde worteltjes en de couscous. Geef er een beetje muntyoghurt bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 897 kCal
Koolhydraten 91.8 g
Vezels 50.1 g
Vetten 35.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER