Lamsmaaltijdsoep van tomaten, olijfjes en basilicum

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsstoofvlees (beenhouwerij) 600 g
  • tomaten 1.5 kg
  • courgettes 2
  • wortelen 4
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bloemsuiker 1 koffiel.
  • kalfsfond (bokaal) 1 bokalen
  • ontpitte olijven 'Corfu' 0.5 bakjes
  • olijfolie 2 eetl.
  • basilicum 0.5 plantjes
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • paprikapoeder 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • kruidentuiltjes 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. - Snij de tomaten en de courgettes in blokjes, de wortelen in schijfjes en de ui in stukjes.
  2. - Snij het lamsvlees in heel kleine blokjes.
  3. - Scheur de basilicumblaadjes in reepjes (hou er een paar heel voor de versiering).
Bereiding (10 min. + 50 min. kooktijd)
  1. Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot en bak er de blokjes lamsvlees goudbruin in. Voeg de stukjes ui toe en pers er de knoflookteentjes over. Laat gedurende 1 min. al roerend bakken.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe, de schijfjes wortel, de kalfsfond, de suiker en de kruiden (tijm, paprika, cayennepeper en kruidentuiltje). Laat afgedekt gedurende 35 min. sudderen.
  3. Doe er de courgetteblokjes en de olijven bij (samen met 2 à 3 eetl. van de marinade voor een sterker aroma) en laat nog 15 min. sudderen.
Afwerking

Roer de verse basilicum door de soep en dien op met Griekse pasta (Punto d'ago, Federici). Geef er naar smaak focaccia of ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 377 kCal
Koolhydraten 19.6 g
Vezels 38.5 g
Vetten 16.1 g
Tip

- De pasta kan ook in de soep worden gekookt. Voeg ze toe bij stap 3.
- De punto d'ago kunt u vervangen door andere kleine pastasoorten, bv. kleine horentjes (stortini).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER