Lamsmanchettes ‘bordelaise’

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsmanchettes (beenhouwerij) 16
  • rode wijn 1.5 dl
  • champignons 100 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • sjalotten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • tomatenpuree 1.5 koffiel.
  • boter 1 eetl.
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de champignons in schijfjes. Smelt 1 eetl. boter en stoof de champignons gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.
Bereiding (6 min.)
  1. Strijk het vlees in met olijfolie.
  2. Verhit een braadpan zonder vetstof. Leg er de lamsmanchettes in en laat ze op een matig vuurtje aan elke kant goudbruin kleuren gedurende 2 min.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Stoof er de gesnipperde sjalot en knoflook in.
  4. Voeg de rode wijn toe en laat even koken. Voeg de champignons (in hun stoofvocht) en de tomatenpuree toe.
  5. Roer goed om en bind, indien gewenst, lichtjes met instantsausbinder. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
Afwerking

Serveer met hertoginnenaardappeltjes en een fijne sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kCal
Koolhydraten 3.9 g
Vezels 45.8 g
Vetten 25.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER