Lamsrumpsteak met groentelasagne en tomatencoulis

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsrumpsteaks (beenhouwerij) 1 kg
  • olijfolie 1 eetl.
  • kippenbouillon 1 dl
  • peper en zout
  • Voor de groentelasagne:
  • lasagnevellen 12
  • bladspinazie (diepvries) 2 koppen
  • geraspte emmentaler 3 koppen
  • passata (gezeefde tomaten) 500 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (kan enkele uren vooraf)
  2. - Bereid eerst de groentelasagne. Strijk de bodem van een brede ovenschotel in met enkele lepels gezeefde tomaten. Leg er 4 plakjes lasagne in, een beetje uit elkaar.
  3. - Bedek met een laagje diepgevroren spinazie, gemalen kaas, peper en zout. Begin daarna opnieuw met een laag lasagne, spinazie, kaas en lasagne. Let wel dat de 4 pakjes van elkaar blijven.
  4. - Giet er dan de rest van de gezeefde tomaten over, kruid met peper en zout en dek af.
Bereiding (10 min. vooraf + 30 min. baktijd)
  1. Schuif de groentelasagne in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat afgedekt gedurende 30 min. gaar worden.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks gedurende 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur 4 à 8 min. verder bakken.
  3. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met 1 dl kippenbouillon.
  4. Schep de 4 groentelasagnes voorzichtig uit de schotel. Giet de tomaten (uit de lasagneschotel) door een zeef in de braadpan, roer om en laat even inkoken.
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en dien op met brede repen lasagne. Lepel er de saus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 817 kCal
Koolhydraten 48 g
Proteins 81.6 g
Fat 32.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER