Langoustine met duo van tomaat en komkommer

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rauwe langoustines (diepvries) 1 kg
  • komkommers 0.5
  • pruimtomaten 3
  • ijsbergsla 0.5
  • citroenen 1
  • bloem 2.5 eetl.
  • olijfolie met basilicum 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de honingvinaigrette:
  • sjalotten 1
  • honing 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • wittewijnazijn 1 eetl.
  • roze bessen (bokaal) 15
  • peper en zout
  • Voor de koekjes:
  • bladerdeeg (diepvries) 1 rollen
  • eieren 1
  • gepelde, ongezouten pistachenoten 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de langoustines oppervlakkig ontdooien. Hou 4 langoustines apart voor het garnituur. Kook deze gaar gedurende 5 min. in lichtgezouten kokend water.
  2. - Pel de andere langoustines en verwijder het darmkanaal.
  3. - Laat het bladerdeeg ontdooien.
  4. - Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  5. - Snij de komkommer en tomaten in flinterdunne schijfjes.
  6. - Snipper de sjalot fijn.
  7. - Snij de citroen in 4 gelijke partjes.
  8. - Plet de pistachenoten fijn (doe in een plastic zak en rol met een deegrol of glazen fles).
Bereiding (20 min.)
  1. Snij het bladerdeeg in 8 smalle reepjes van ± 2 cm. Duw er de geplette pistachenoten op en strijk in met een losgeklopt ei. Plaats op een beboterde ovenplaat en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  2. Maak de vinaigrette: doe de witte wijn samen met de fijngesnipperde sjalot in een kookpan en laat 2/3 inkoken. Breng op smaak met honing en 3 eetl. olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg de roze bessen toe.
  3. Schik de schijfjes komkommer en tomaat in een cirkel op elk bord en lepel er de honingvinaigrette over. Leg in het midden een bedje ijsbergsla. Zet koel weg.
  4. Verhit de olijfolie met basilicum in een pan. Haal de langoustines door de bloem en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Verdeel de langoustines per bord rond de ijsbergsla. Versier het bord met een volledige langoustine. Dien op met de krokante pistachekoekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kCal
Koolhydraten 20.2 g
Vezels 42.3 g
Vetten 25.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER