Lasagne met veggiereepjes en smeuïge groentesaus

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische wokreepjes (diepvries) 500 g
  • champignons 500 g
  • preien 2
  • groene selders 2 stengels
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • geraspte kaas 80 g
  • boter 2 eetl.
  • melk 6 dl
  • lasagnevellen 12
  • bloem 1 eetl.
  • groentebouillon 1 dl
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. 20 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. Snij de preien en de selderstengels in fijne reepjes.
  4. Snij de champignons in schijfjes.
Bereiding (25 min. + 50 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesneden preien en selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus lichtgebonden is.
  3. 3 Roer er de diepgevroren wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij.
  4. 4 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hoog vuur. Overgiet met de bouillon.
  5. 5 Verdeel enkele eetl. van de prei- en seldermengeling over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 4 lasagnevellen (schik ze naast elkaar). Verdeel er de champignons over en bedek opnieuw met 4 vellen lasagne.
  6. 6 Lepel er nog een laagje prei en selder over, gevolgd door 4 lasagnevellen en de rest van de prei- en seldermengeling. Zorg ervoor dat de lasagnevellen volledig bedekt zijn.
  7. 7 Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kCal
Koolhydraten 87.9 g
Vezels 46.9 g
Vetten 22.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER