Lasagne met vis

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wokmix vis (diepvries) 400 g
  • groentereepjes (diepvries) 500 g
  • knoflook 1 teentjes
  • melk 4 dl
  • blauwgeaderde kaas 150 g
  • boter 5 eetl.
  • lasagnevellen 250 g
  • tomatenpuree 30 g
  • bloem 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snipper het teentje knoflook fijn.
  2. - Snij de kaas in kleine blokjes.
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de juliennegroenten toe en laat 3 min. stoven op een matig vuur.
  2. Bestrooi met 2 eetl. bloem en voeg al roerend 5 dl koud water en het tomatenconcentraat toe. Meng alles goed, zodat er geen klonters ontstaan. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en roer er 2 eetl. bloem onder. Meng en laat even drogen op het vuur. Giet er de koude melk al roerend bij. Voeg de blokjes kaas toe en roer tot een gladde massa.
  4. Maak de lasagne: bedek de bodem van een ovenschotel met wat groente-saus, daarna met lasagnevellen (leg ze naast elkaar, niet over elkaar), de helft van de vismengeling en enkele lepels kaassaus. Bedek opnieuw met lasagnevellen, groentesaus en de -andere helft van de vismengeling. Eindig met de rest van de kaassaus.
  5. Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Dien onmiddellijk op met stukjes stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 733 kCal
Koolhydraten 61.9 g
Vezels 40.7 g
Vetten 33.3 g
Tip

Als u de lasagne vooraf klaarmaakt (tot en met stap 4), bewaar hem dan in de koelkast. Zet hem op het moment zelf 10 min. langer in de oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER