Lentesoep met bieslook en mozzarella

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • broccolimix (diepvries) 600 g
  • mozzarella 60 g
  • gevogeltefond (bokaal) 400 ml
  • bieslook (vers) 3 eetl.
  • Voor de versiering:
  • hardgekookte eieren 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Breng de fond aan de kook met eenzelfde volume water (400 ml).
  2. Voeg de diepgevroren broccolimix toe en laat gedurende 10 min. zachtjes koken.
  3. Voeg de blokjes mozzarella en het fijngesnipperde bieslook toe.
Afwerking

Dien onmiddellijk op en versier elk bord met een schijfje hardgekookt ei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 111 kCal
Koolhydraten 5.4 g
Vezels 10.1 g
Vetten 5.5 g
Tip

Een soep waar u zelf variaties op kunt bedenken
- Vervang de broccolimix door groenten van uw smaak of seizoensgroenten: peultjes, aspergestukjes, tomaten- of komkommerblokjes, ...
- Vervang de mozzarella door blokjes harde geitenkaas, mosterd- of notenkaas. Wilt u graag een pittig accent, kies dan voor bv. Nazareth, Oud Brugge of zelfs parmezaan.
- Maak er een maaltijdsoep van door de hoeveelheden wat te verhogen en 100 g kleine pasta of tarwegraantjes toe te voegen (in het laatste geval de kooktijd met 5 min. verlengen).

Fonds
Een fond is een geurige bouillon van vis, kalf, rund, gevogelte of wild. U gebruikt hem als basis voor een saus, voor soep of in ragout.
Om zelf een geurige bouillon te trekken, hebt u niet veel werk, maar de pan moet wel verschillende uren op het vuur staan.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER