Linguine met courgette,limoen en feta

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • courgettes 2
  • onbehandelde citroenen (bio) 1
  • munt 1 plantjes
  • feta (blok) 200 g
  • linguine 400 g
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Rasp de ongeschilde courgettes. Laat uitlekken en dep droog.
  2. 2 Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  3. 3 Rasp intussen de schil van de limoen en pers hem.
  4. 4 Pluk de blaadjes van de takjes munt (hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking) en verkruimel de feta. Meng de feta en de munt samen met de limoenzeste en het sap onder de geraspte courgettes. Kruid goed met
  5. peper en zout en roer er de olijfolie onder.
  6. 5 Giet de pasta af en meng er onmiddellijk de courgette met feta onder.
Afwerking

Werk af met de overgebleven muntblaadjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kCal
Koolhydraten 75.2 g
Vezels 23.8 g
Vetten 20.2 g
Tip

Nog feta over?
- Voeg fetablokjes toe aan een pastagerecht met spinazie.
- Ook lekker in een zomerse salade met watermeloen en munt.
- Feta past heel goed bij gehakt. Vul een courgette, aubergine of paprika met gehakt en bestrooi met verkruimelde feta. Bak mooi bruin in de oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER