Linguine met kalfsreepjes en kruidenroomsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfssneden (beenhouwerij) 600 g
  • kervel (diepvries) 1 porties
  • courgettes 3
  • bieslook (vers) 10 sprietjes
  • peterselie (vers) 2 takjes
  • sjalotten 1
  • ricotta 150 g
  • lichte room 3 dl
  • boter 4 eetl.
  • linguine 400 g
  • groentebouillon 0.5 blokjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de kalfssneden in reepjes van 1,5 cm breed.
  3. - Snipper de sjalot fijn.
  4. - Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.
  5. - Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
Bereiding (20 min.)
  1. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de kalfsreepjes aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpot of braadpan met hoge rand. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat even stoven.
  3. Voeg de schijfjes courgette toe en roer om. Laat ongeveer 2 min. bakken.
  4. Leng aan met de room en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager
  5. en laat 10 min. verder sudderen tot een lichtgebonden saus.
  6. Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 2 eetl. boter onder.
  7. Meng de fijngesnipperde kruiden, de kervel en de kalfsreepjes onder de saus en laat even doorkoken.
Afwerking

Verdeel de linguine over voorverwarmde borden en lepel er de saus naast. Schik in het midden van elk bord 2 eetl. ricottakaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER